Tjeckien Tema: öl  31/8-3/9

Följ med på en resa till ölets hemland. Vi håller till i Prag och gör utflykter till olika sevärdheter i stadens närhet.


Till vår hjälp har vi en svensk guide/tolk som har varit bosatt i Prag sedan 1990 och han har besökt alla Tjeckiens bryggerier och är mycket kunnig på ölets historia.


Program:


31 augusti

Avresa från Arlanda 07:00.

11.00  rundtur som avslutas medölprovning på  U Fleků, därefter lunch på egen bekostnad. Fri tid till ca 16.00 då vi åker till ölkrogen Zlý časy för middag. Här finns ca 50 öltappar.


1 september

8.30 avfärd för utflykt till Plžen. Här går vi givetvis på det klassiska pilsnerbryggeriet där man brygger Urquell, världens första pilsner.

Rundtur och smakprovning. Lunchen blir i mikrobryggeriet Groll. Bryggeriet har fungerat sedan 2007 och ligger i en gammal fin byggnad Lautensackovskýhuset som är ett tjeckiskt kulturminnesmärke. Givetvis konmmer vi få tid med rundvandring i bryggeriet och smakprov.


2 september

Vi åker till humlehuvudstaden Žatec. Det är ifrån det här området som världens bästa humle kommer. På svenska kallar vi den för Saazhumle. Vi kommer just i samband med humlefestivalen Dočesná. Förhoppningsvis kommer vi att kunna se humleskördandet, beror på hur vädret har varit. Men hur som helst får vi möjlighet att se på humlemuseet, om man vill går det säkert att besöka någon humleodling och dessutom finns det givetvis ett industribryggeri och ett par mikrobryggerier i staden. 19.00 middag.


3 september

Fortsatta ölstudier i Prag, plats än ej framställd. Avresa från hotellet 14.15.


Det uppskattade priset 6.400 kr per person som inkluderar flyg

t. o. r. Arlanda-Prag, övernattning på hotell i dubbelrum, frukost, två middagar, en lunch, alla transporter i Tjeckien, guide/tolk.Sista anmälningsdag den 31 mars. Först till kvarn eftersom antalet deltagare är bergränsat till 20 st. FULLBOKAD!


Anmälan till Robert eller Ingvar som även kan svara på ev. frågor:

Robert Brook, s.robert.w.brook@gmail.com

tel 070-336 24 00

Ingvar Björk, ingvar.bjork@krabackskogsekonomi.se

tel 070-642 79 09